Ugdymosi sodo tvorelė

Dvyliktokų technologijų brandos egzamino darbas – užbaigta sodo tvorelė, padaryta šoninė arka. Dabar sodas įgavo formą, ribas.

Skaičiuojame greitį…

Biofizikos pamokoje septintokai skaičiavo greitį: savo greitį bei vabzdžių greitį. Išsiaiškinę kokių dydžių reikia greičiui apskaičiuoti ir aptarę metodikas, pasiskirstė grupelėmis ir vieni matavo laiką, kiti atstumus, o įdomiausia buvo tirti blakių kareivėlių ir boružės greitį. Blakės greitesnės už boružes, nes per sekundę nubėga 4 cm .

Sėjau , sėjau…

Penktokai šiandien sėjo įvairius javus, saulėgrąžas, linus. Kalbėjome apie sąlygas, reikalingas augalams dygti, bandėme atpažinti įvairių augalų sėklas. Nelengva 🙂

Ekosistemos, bendrijos, aplinkos veiksniai

Septintokai netradicinėje pamokoje gimnazijos ugdymosi sode susipažino su ekosistemomis, gamtinėmis bendrijomis, gyvosios ir negyvosios gamtos veiksniais, grupelėse nagrinėjo įvairių ekosistemų aplinkos veiksnius ir jų reikšmę ekosistemos gyvavimui.

Dešimtokai – STEAM centre

Dešimtokai lankėsi Tauragės STEAM centre, mokėsi pipetavimo. Tai tarsi pasiruošimo pamoka tolimesniems bandymams.

Dovana gabiam mokiniui

Kaip smagu, kad yra gerų žmonių, kurie gali prisidėti prie gabių vaikų ugdymo. Dėkoju Vytautui Jasiulevičiui už padovanotą kompiuterį ir Kazimierui Gečiui už priedus prie kompiuterio, logistines išlaidas. Dariukas ir jo šeima prisideda prie padėkų, linkime Dariui kuo didžiausios sėkmės moksluose ir aukštų pasiekimų rezultatų. Primenu, jog šis penktokas respublikinėje STEAM olimpiadoje užėmė 5 vietą […]