„Žalieji milžinai”

Štai baigta dar viena ugdymosi stotelė – „Žalieji milžinai”. Ją sukūrė Kotryna, padedant tėčiui ir mokyklos darbuotojui Valentinui. Tai medžio ritinėlių ekspozicija, kurioms Kotryna sugalvojo užduotis, o atsakymus galima rasti pakėlus klausimo lentelę. Taip pat rasite ir medžio pavadinimą, lotynišką vardą, paplitimą, amžių bei kitus ypatumus. Netrukus šią priemonę galėsime išbandyti su mokiniais. Nekantrauju.

Pavasario ženklai ugdymosi sode

2019-02-26 Pavasaris jau rodo savo ženklus. Penktokai, pajutę saulutės spindulius, kartu su savo auklėtoja apžiūri ir remontuoja basakojų takelį. Vaikinai apžiūri, ar veikia vėjarodė, patikrina rodykles. Smagu per langą žiūrėti, kaip ugdymosi sodelis žadina vaikų smalsumą. 🙂

Šnipai ir rašytojai

Štai dešimtokai šiandien mokėsi „Šnipų ir rašytojų” metodu. Savivaldus mokymasis, bendradarbiavimas, atsakomybė – tokias savybes ugdo šis metodas. Pamoka prabėgo labai greitai.

Transpiracijos bandymai

 Vienuoliktokai nagrinėja transpiraciją. Pasidarėme nemažai bandymų:1. Transpiracijos lape stebėjimas .2. Transpiracijos stebėjimas lapuose, kai žiotelės visos ar dalinai užtepamos vazelinu. 3. Transpiracijos greičio tyrimas stebint svorio pokyčius.Lauksime rezultatų. Kantrybės ir patikrinsime išsikeltas hipotezes.