Dovana dar vienai šauniai mokinei

Ieva visada noriai dalyvauja įvairiose olimpiadose, nebijo pasitikrinti savo žinias ir gebėjimus konkursuose. Kotryna ir Povilas Gečiai padovanojo kompiuterį Ievutei, kuriai, tikimės, padės siekti kuo geresnių ugdymosi rezultatų, lavinti gebėjimus. Nuoširdus jiems AČIŪ.

Netradicinė pamoka Viešvilės rezervate

Septintokai mokosi apie gamtos apsaugą Viešvilės gamtiniame rezervate, kuriame pamoką vedė rezervato direktorius A.Butleris. Oras truputį pakišo koją, bet, kaip sakoma, nėra blogo oro, yra bloga apranga.

Ugdymosi sodas baigiantis pavasariui

Vandens taršos tyrimas bioindikatorių pagalba

Dešimtokai toliau mokosi apie vandens taršą ir jos priežastis. Šiandien tyrėme Vilkyškių tvenkinio vandens užterštumą bioindikatorių pagalba. Tvenkinio vanduo geros būklės, nes radome apsiuvų lervų su nameliais, tubifeksų, vandens asiliukų.

Beržas keružis

Šiais metais išleidžiame 58-ąją abiturientų laidą. Kaip visada, dvyliktokai teikia nominacijas mokytojams. Ši laida ugdymosi sode pasodino beržą keružį (Betula nana L. ) – įdomų reliktinį Raudonosios knygos augalą. Rūšis paplitusi Europoje, Sibire, Šiaurės Amerikoje tundros ir kalnų tundros zonose, kur sudaro sąžalynus. Lietuvoje ši rūšis yra ledynmečio reliktas. Aptinkama aukštapelkėse šiaurrytinėje dalyje (Anykščių, Kupiškio, […]

Vanduo: kaip atkeliauja į mūsų namus ir kaip grįžta atgal į gamtą

Dešimtokai toliau gilinasi į svarbiausio gamtos mineralo – vandens – apytaką. Šiandien turėjome integruotą netradicinę pamoką AB „Tauragės vandenys” , kur susipažinome, kaip vanduo atkeliauja iki mūsų namų ir kaip grįžta atgal į gamtą išvalytas. Kartu su matematikos ir fizikos mokytojais bei dešimtokais pamatėme koks sudėtingas vandens kelias, supratome, jog kodėl vanduo brangus ir kad […]